Changes between Version 6 and Version 7 of harjoitustyöt/kirjanpitaja-web


Ignore:
Timestamp:
2014-11-25 18:02:26 (4 years ago)
Author:
sammarju
Comment:

Osoitteen lisääminen.

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
 • harjoitustyöt/kirjanpitaja-web

  v6 v7  
  55Tarkoitus olisi tehdä Kirjanpitajaan, henkilökohtaisten menojen seurantaan tehtyyn sovellukseen, maksullinen web-lisäpalvelu, jossa Kirjanpitajaan syötettyjä tietoja voisi tarkastella myös selaimella, ja palvelussa olisi myös lisätilastoja ja raportteja tarjolla. Palvelu tarjoaisi samalla myös tietojen varmuuskopioinnin, eikä käyttäjän tarvitsisi enää itse huolehtia siitä. Kirjanpitaja itsessään toimisi kuitenkin samalla tavoin kuin ennenkin, lisään siihen vain toiminnallisuuden, joilla tietoja ladataan palvelimeen REST-rajapintaa hyödyntäen. 
  66 
  7 Toteutan web-sovelluksen, jonka työnimenä on kirjanpitaja-web, Java EE 7-ympäristössä, Red Hatin avoimen lähdekoodin Wildfly -sovelluspalvelimessa. Wildfly pyörii Red Hatin [https://www.openshift.com/ OpenShift Online -pilvipalvelussa], näin kehitystyön aikana niin pienin voimavaroin kuin se maksuttomana tarjoaa. Kehitystyö tapahtuu lokaalissa virtuaalikoneessa, ja lisään osoitteen pilvipalvelimeen myöhemmin. Tietokantapalvelimeksi tulee PostgreSQL, joka myös pyörii pilvipalvelimessa.  
   7Toteutan web-sovelluksen, jonka työnimenä on kirjanpitaja-web, Java EE 7-ympäristössä, Red Hatin avoimen lähdekoodin Wildfly -sovelluspalvelimessa. Wildfly pyörii Red Hatin [https://www.openshift.com/ OpenShift Online -pilvipalvelussa], näin kehitystyön aikana niin pienin voimavaroin kuin se maksuttomana tarjoaa. Kehitystyö tapahtuu lokaalissa virtuaalikoneessa, ja ~~lisään osoitteen pilvipalvelimeen myöhemmin~~ pilvipalvelun osoite on http://kirjanpitaja-phinaliumz.rhcloud.com/kirjanpitaja/. Osoite on käytössä siihen asti, kunnes harjoitustyö on hyväksytty. Tietokantapalvelimeksi tulee PostgreSQL, joka myös pyörii pilvipalvelimessa.  
  88 
  99Alunperin syksyn opiskeluaikataulu näytti pettävän rauhalliselta, mutta taisin (jälleen) ahnehtia kursseja, joten suunnittelen harjoitustyön aikataulun väljäksi. Olen tehnyt Java EE-sovelluksia ennenkin, joten en epäile onnistumisen mahdollisuuksia. Aion panostaa tällä kertaa enemmän suunnitteluun, olioanalyysi/-suunnittelu -kurssien opetuksen mukaisesti, ja rakentaa sovellukseni niin, että sitä pystyy suhteellisen helposti laajentamaan myöhemmin. Hyödynnän harjoitustyössäni HTML5:sta ja Javascriptia siinä määrin, missä katson tarkoituksenmukaiseksi, graafisia jippoja tai multimediaa ei tämänkaltaisessa työssä tarvita, mutta paikallista (selaimen) tietokantaa offline-työskentelyä varten ja Javascriptin tuomaa käyttöliittymän dynaamisyytta kylläkin. Javascriptin suhteen hyödynnän niin pitkälle kuin mahdollista JQuery -kirjastoa, ja etsin myös taulukoita & diagrammeja varten jonkin vapaan kirjaston.