wiki:s2012/videohakemisto
Last modified 6 years ago Last modified on 2012-05-05 14:21:00

Pages linking to s2012/videohakemisto:
sanasto
k2012/luentojen-aiheet

Ohjelmointi 2 / kevät 2012 / Videoiden hakemisto aihepiireittäin

Ohjeet hakemistomerkintöjen tekemiseen

Tarkoitus on tehdä aivan uudenlaista materiaalia. Idea olisi, että opiskelijat videoita katsoessaan merkitsevät mitä missäkin kohti luentoa on puhuttu. Näin kurssin osalta syntyisi kattava hakemisto, jonka perusteella jonkin asian löytyminen jälkeenpäin olisi nopeata ja helppoa. Merkintöjä tehneille annetaan kurssin lopussa bonus-pisteitä (tarkka määrä on vielä miettimättä). Yhdessä saamme enemmän aikaiseksi.

  1. Katso videoita (luennot tai demot) joko normaalilla tavalla tai moniviestimestä
  2. kun näet mielenkiintoisen kohdan, joka olisi syytä saada hakemistoon, niin katso aikaleima, muuta se sekunneiksi kaavalla 3600*h + 60*m + s. Esim. aikaleima 21:25 = 21*60 + 25 = 1285. Voit käyttää myös valmista muunninta.
  3. kirjaannu Ohj-Wikiin oikean ylänurkan Login kohdasta. Paina [Edit this page]-nappia alhaalla.
  4. Lisää tälle sivulle linkki kopioimalla jokin vanha linkki ja vaihda siihen avainsana, videon nimi ja aikaleima. Laita rivi aakkosjärjestyksessä oikealle kohdalleen
  5. Talleta sivu ja kokeile että aikaleima toimii. Älä tee kuin yksi linkki yhdellä editoinnilla, koska jos sattuu olemaan muita yhtäaikaa, niin menetys on pienempi. Videon pitäisi hypätä oikealle kohdalle kun moniviestimessä painetaan Run (nuoli) nappia.
  6. Samaa asiaa voi tulla useammallakin videolla ja silloin on tarkoitus saada useampia viitteitä yhden avainsanan kohdalle.
  7. Vinkki: avaa useampi selainikkuna, ja katso videota yhdessä ja tee merkintöjä toisessa ikkunassa.
  8. Jos tuntuu hyvältä, niin sanojen viereen voi lisätä myös linkkejä luentomonisteeseen. Jokaisen luvun otsikon perässä on kaksi #-merkkiä, joista saa copy/pastettua hiiren oikealla suoran linkin ko. paikkaan monisteessa.

Hakemisto

Alla malliksi muutama avainsana, tämä toivottavasti täydentyy kurssilaisten toimesta:


Harjoitustyö & GUI


JSP-Muunnoskurssi

Demot

Jakso 2