wiki:itka112/sajurant
Last modified 6 years ago Last modified on 2012-01-22 23:14:39

HARKKAKAVERI OHJELMA

Kosketusnäyttöpuhelimessa toimiva sovellus, joka tukee joukkuevoimisteluharrastusta. Sovelluksen päänäkymä koostuu ikoneista/painikkeista, jotka aktivoivat erilaisia teemanäkymiä tai toimintoja. Päänäkymässä näkyy pikakuvakkeiden lisäksi oleelliset ja tärkeimmät tiedot, esimerkiksi seuraava harjoitusaika ja- paikka.

Teemanäkymiä/toimintoja ovat alustavasti.

Harjoitusavustaja Harjoitusavustaja tukee erilaisien harjoituksien tekemistä lähinnä kotitreenejä. Näkymässä voi tallentaa harjoitteluajan, harjoituksen tyypin, tehdä muistiinpanoja harjoitteesta mm. vaikutus, fiilis jne. Tässä näkymässä on myös helppokäyttöinen ajastin, jonka avulla harjoitteiden kestoja voidaan kontrolloida. Harjoittelun voi tallentaa halutessaan harjoittelupäiväkirjaan.

Muistilista Muistilistassa voidaan luoda uusia muistilistoja ja tallentaa listoja uusien pohjaksi sekä muokata olemassa olevia listoja. Muistilista toimii apuna esimerkiksi kilpailumatkoja varten valmistautumisessa.

Harjoittelupäiväkirja Harjoituspäiväkirjassa voidaan tarkastella erilaisia tehtyjä harjoituksia sekä lisätä niitä. Tänne voidaan tallentaa harjoituksia myös harjoitusnäkymästä.

Harjoittelukalenteri Harjoittelukalenteriin voidaan tallentaa säännölliset harjoitusajat, kilpailut, leirit ja jne.

Pikavalinnat Päänäkymässä, teemanäkymien lisäksi, on valinta mm. tekstiviestin lähetykselle ja Facebook -sivustoon kirjautumiselle.

PERUSDOKUMENTTI

Peruskäyttäjä Veera on 14-vuotias joukkuevoimistelua harrastava koululainen Jyväskylästä.

Tyypillinen päivä Veera heräilee arkisin kuuden ja seitsemän välillä riippuen koulupäivästä. Aamupalan ja muiden aamutoimien jälkeen Veera suuntaa koululle. Hän kulkee talvisin bussilla neljän kilometrin päässä olevaan kouluun. Keväisin ja syksyisin koulumatkan hän taittaa fillarillaan. Iltapäivällä Veera yleensä palaa suoraan koulusta kotiin, mutta poikkeaa toisinaan asioilla kaupungilla kaverien kanssa. Veera viettää illat yleensä joko joukkuevoimisteluharjoituksissa, kaverien kanssa tai kotosalla muun perheen kanssa esimerkiksi TV katsellen tai pelaillen. Nukkumaan Veera menee yleensä noin kymmenen aikaan.

Työtehtävät Veera on koululainen.

Koti ja vapaa-aika Veera asuu perheensä kanssa omakotitalossa muutaman kilometrin päässä keskustasta. Veeran perheeseen kuuluvat äiti Leena, isä Reijo sekä 7-vuotias pikkuveli Joonas. Veeran perhe matkustelee muutamia kertoja vuodessa ja lähes joka vuosi yksi matkoista suuntautuu myös ulkomaille yleensä johonkin rantalomakohteeseen. Veeralla on joukkuevoimisteluharjoituksia neljä kertaa viikossa. Kilpailuja hänellä on lähinnä viikonloppuisin noin kymmenen kertaa vuodessa eri puolilla Suomea. Kun Veera ehtii harrastukseltaan hän viettää aikaa mielellään myös kaverin kanssa.

Tavoitteet, pelot ja toiveet Veera pyrkii tekemään koulutehtävät tunnollisesti ja haluaa kehittyä voimisteluharrastuksessaan. Veera toivoo pysyvänsä terveenä, jotta mieluisan harrastuksen jatkaminen olisi mahdollista myös tulevaisuudessa. Veera pelkää epäonnistumisia kilpailuissa sekä lähinnä mahdollista putoamista kilpailevasta ryhmästä.

IT -tiedot ja taidot Koululaisena Veeran IT -taidot ja -tiedot ovat tyypilliset samanikäisen eli hän osaa surffailla sujuvasti netissä ja käyttää sähköpostia sekä luonnollisesti Facebooki:a sekä tietokoneella että puhelimella.

Markkinakoko ja vaikutus Veera on kosketusnäyttöpuhelimista kiinnostunut, mutta ei vielä omista sellaista.

Demografiset tiedot Hän on syntynyt Jyväskylässä ja on perheen vanhin lapsi. Hän on harrastanut joukkuevoimistelua seitsemän vuotta.

IT ominaisuudet ja asenteet Veera vierailee Facebook:ssa useita kertoja päivässä sekä surffailee mm. vaatekauppojen sivuilla. Hän kokeilee paljon erilaisia ohjelmia ja sivustoja. Kaverien kertomat sivustot herättävät usein uteliaisuuden vierailla niillä.

Kommunikaatio Veera käyttää kavereiden yhteydenpitoon paljon Facebook:a ja tekstiviestejä. Perheenjäseniin yhteydenpito hoituu yleensä joko soittamalla tai tekstiviesteillä.

Kansainvälinen aspekti Perheen kanssa Veera matkustelee ulkomaille noin kerran vuodessa lähinnä rantalomakohteisiin. Peruskommunikointi englanniksi sujuu häneltä varsin hyvin. Ruotsin ja espanjan kielistä hän hallitsee alkeet.