wiki:itka112/sahehava
Last modified 6 years ago Last modified on 2012-02-03 14:33:08

Sanna Väisänen & Jukka Perälä

Yleiskuvaus käyttäjästä

Johannes Tukiainen on 45-vuotias yksinasuva helsinkiläinen sairaanhoitaja.

Tyypillinen päivä

Johannes käy vuorotöissä sairaalassa, joten hänen päivänsä voi alkaa epäsäännöllisin kellonajoin. Tyypillisimpänä päivänä hän kuitenkin herää n. klo 7, juo aamukahvin ja suuntaa pyöräillen työpaikalleen. Työpäivän loputtua Johannes viettää aikaa ystäviensä seurassa kahviloissa ja illalla katsoo tv:tä. Hän menee nukkumaan n. klo 10.

Työtehtävät

Johannes on osastonhoitaja, ja työpäivänsä aikana tekee mm. työvuorolistoja, ohjaa sairaanhoitajaopiskelijoita, hoitaa osastonsa vanhuksia ja käy lounaalla sairaalan ruokalassa. Työpäiviä hänelle kertyy n. 5 päivää viikossa riippuen työvoiman tarpeesta.

Koti ja vapaa-aika

Johannes pitää kodin hoitamisesta, ystäviensä kanssa oleilusta, tv-sarjoista (kuten Teho-osasto ja Strömsö), hiihtämisestä ja facebookissa oleilusta ja tilapäivityksien tekemisestä.

Tavoitteet, pelot, toiveet

Johanneksen unelmana on päästä sairaanhoitajaopiskelijoiden opettajaksi. Hän haaveilee merenrantakolmiosta ulkomailta ja pitkistä ulkomaanmatkoista. Johannes pelkää talousvaikeuksia, jonka vuoksi hän säästää pitkäjänteisesti.

IT-tiedot ja taidot

Johannes osaa käyttää yksinkertaisia tietokoneohjelmia, erityisesti sellaisia joita hän tarvitsee töissään (helpot taulukkolaskenta- ja tekstinkäsittelyohjelmat, potilastietokantaohjelmat, internet, tulostaminen).

Markkinakoko ja vaikutus

-

Demografiset tiedot

Johannes kuuluu ns. keskiluokkaan ja hänen vanhempansa ovat edelleen elossa.

IT ominaisuudet

Johanneksen tietokoneen käyttö ei ole kovin intuitiivista, vaan hän käyttää ohjelmia ulkoa opetellulla tavalla. Johanneksen tyyli vaatii joko perehdytystä tai erittäin käyttäjäläheisen ohjelman mahdollisuudella saada helposti apua.

IT asenteet

Johannesta ei kiinnosta tietotekniikka erityisemmin, joten hän turhautuu helposti tietokoneen kanssa tapahtuvien ongelmien takia ja joutuu tällöin pyytämään ystäviltään apua.

Kommunikaatio

Johannes käyttää paljon Facebookia kommunikaatiovälineenä. Hän tykkää laittaa myös paljon teksti- ja kuvaviestejä ystävilleen ja soittelee silloin tällöin pitkiä puheluita. Johannes omistaa kaksi puhelinta, joista toinen on Nokian älypuhelin jota hän käyttää töissään, ja toisessa on ominaisuudet mm. GPS liikuntatapahtumiensa tallentamiseen.

Kansainvälinen aspekti

Johannes tykkää matkustella ja hänellä asuu muutama ystävä ulkomailla joiden luonaan hän käy muutaman kerran vuodessa. Hän puhuu ymmärrettävää englantia ja osaa asioida englanniksi.

https://trac.cc.jyu.fi/projects/ohj2/attachment/wiki/itka112/sahehava/itka112_raportti.png

https://trac.cc.jyu.fi/projects/ohj2/attachment/wiki/itka112/sahehava/itka112_lisaatapahtuma.png

Attachments