wiki:itka112/petamatt
Last modified 6 years ago Last modified on 2012-01-16 19:44:50

Pages linking to itka112/petamatt:
itka112

Yleiskuvaus käyttäjästä: Paavo Pakkanen

Paavo on 68-vuotias vastikään eläkkeelle jäänyt meteorologi. Paavo asuu vaimonsa Hilman kanssa Jämsänkoskella, jossa he viettävät eläkepäiviään naapurissa asuvat lapsenlapset ilonaan.

A Day in the Life (tyypillinen päivä)

Paavon tyypillinen päivä alkaa aikaisella aamusumpilla ja posteljoonin jakaman lehden selailulla - erityisesti päivän sääennuste tulee tarkoin tutkituksi. Usein vaimo Hilma lukee Paavolle päivän uutisotsikot, koska Paavon näkö on ehtinyt jo hieman heikentyä elämän varrella. Päivällä Paavo harrastaa ulkoilua sauvakävellen läheisessä metsässä tai kirjaa kalenteriinsa päivän säähavaintoja. Välillä kuitenkin vanhuksen muisti pätkii, jolloin muun muassa kalenterikin on kadoksissa. Iltaisin katsotaan televisiosta rikossarjoja ja kymmenen uutiset tai vaihtoehtoisesti kuunnellaan radiosta iskelmää. Viikonloppuisin lapsenlapset tulevat tervehtimään.

Household and leisure activities (koti ja vapaa-aika)

Vapaa-ajallaan Paavo ulkoilee luonnossa vaimonsa kanssa, tarkkailee säätä, lukee lehtiä ja katselee televisiota. Lisäksi hän hoitaa joitain perustehtäviä tietokoneellaan. Pakkaset tapaavat yhdessä tuttaviaan silloin tällöin.

Goals, fears and aspirations (tavoitteet, pelot, toiveet)

Paavo toivoo elävänsä vielä pitkän elämän, nauttien luonnosta ja ulkoilmasta, mutta eniten hän pelkää huononevan näkönsä puolesta. Iästään huolimatta Paavo pyrkii pysymään edes jollain tavalla mukana tekniikan kehityksessä.

Computer skills, knowledge and abilities (IT-tiedot ja taidot)

Työssään meteorologina Paavo on tutustunut tietokoneisiin sen verran, että kotona lapsenlapselta saatu pöytäkone on säännöllisessä käytössä muun muassa laskujen maksamisessa. Perustoimintoja enempää Paavo ei ole tottunut kuitenkaan tietokoneellaan luontevasti käyttämään.

Technology attitudes (IT asenteet)

Vaikka Paavo ei tietokoneiden kanssa olekaan ammattilainen, häntä kiinnostaa kaikenlainen teknologia, varsinkin säähän liittyvä. Erityisesti lapsenlapsen opettamat tietokonekikat tuntuvat Paavosta jännittäviltä. Aikaisemmin asenteet IT:tä kohtaan olivat hieman jäykempiä, mutta vähitellen hän on alkanut ymmärtää vallitsevaa teknologiarikkautta hieman paremmin. Hän toivoo pystyvänsä tekemään tietokoneellaan jotai hyödyllistä ja arkea helpottavaa.

Communicating (kommunikaatio)

Paavo turvautuu edelleen kiireettömissä asioissa kirjeisiin, joita hän lähettää erityisesti tuttavilleen ja sukulaisilleen. Akuutimmat asiat hän hoitaa aina puhelimitse tai tapaamalla kasvotusten. Sähköpostia Paavo lähettää harvemmin.

International considerations (kansainvälinen aspekti)

Paavo matkustaa vaimonsa kanssa joka talvi Espanjan auringon alle nauttimaan lämpimästä säästä, jotta Suomessa oleskelu ei kävisi yksitoikkoiseksi. Kielimiehiä Paavo ei kuitenkaan ole, joten vaimo hoitaa usein puhumisen joko englanniksi tai espanjaksi.

Attachments