wiki:itka112/ostakuro
Last modified 6 years ago Last modified on 2012-01-16 09:03:20

Pages linking to itka112/ostakuro:
itka112

Tekijä: Tapani Kurola (tapani.o.kurola@…)

Perusdokumentti

Yleiskuvaus käyttäjästä: Ossi Virtanen (insinööri)

Ossi on analyyttinen ja toimelias insinööri, jolle on tyypillistä erilaisten projektien kanssa värkkääminen.

Tyypillinen päivä

Tyypillisenä päivänä Ossi herättyään lukee päivän uutiset ja syö aamupalan, jonka jälkeen hän lähtee töihin paperitehtaaseen. Töistä päästyään Ossi viettää aikaa perheensä kanssa, tekee töitä työpajassaan, sekä surffailee verkossa erinäisillä tietosivustoilla.

Työtehtävät

Paperitehtaalla 8h viitenä päivänä viikossa.

Tavoitteet, pelot, toiveet

Ossi haluaa olla asioista selvillä ja työnsä puolesta on tyytyväinen. Ossi haluaa turvata perheelleen parhaan mahdollisen tulevaisuuden ja sen vuoksi pelkää työnsä menettämistä tehtaiden siirtyessä etelä-amerikkaan. Tämän takia hän haluaa olla selvillä politiikasta ja taloudesta. Ossi harrastaa myös sijoittamista ja toivoo joskus rikastuvansa tätä kautta.

IT-tiedot ja taidot

Ossi on käyttänyt tietokoneita melko paljon elämänsä aikana ja osaa käyttää kaikennäköisiä ohjelmia. Keskimääräistä selvästi paremmat atk taidot.

Markkinakoko ja vaikutus

Ossilla on jonkin verran ylimääräistä rahaa ja hänenlaisensa muodostavat suuren osan käyttäjistä, jotka voisivat mahdollisesti lahjoittaa tai maksaa muutamia euroja ohjelman käytöstä.

Demografiset tiedot

Ossi ja hänen vaimonsa ovat 33 vuotiaita. Heillä on kaksi lasta.

IT ominaisuudet

Ossi käyttää konetta ja ohjelmistoja taitavasti, eikä hänellä ole ongelmaa oppia monimutkaisiakaan ohjelmistoja.

IT asenteet

Ossi on tottunut käyttämään nopeita ja helppokäyttöisiä ohjelmia, jotka eivät ole turhan rasitettuja grafiikalla. Hän voi olla hidas lähteä käyttämään uusia sovelluksia.

Kommunikaatio

Ossi pitää yhteyttää ihmisiin lähinnä puhelimella mutta käyttää facebookia myös jonkin verran.

Viitteet

Ohjelmointi 2 harjoitustyön suunnitelma

Perusdokumentin ja käyttöliittymän välinen yhteys

Ohjelman käyttöliittymä on tehty jo aikaisemmin. Perusdokumentin tein miettien, kuka valmista ohjelmaa mahdollisesti haluaisi käyttää. Ossin tein pitämään yksinkertaisista ja nopeista ohjelmista koska käyttöliittymä on tässäkin sellainen eikä mahdollisia toimintoja ole montaa. Lisäksi ohjelmassa on mahdollisuus tehdä numeraalista vertailua josta voi erinäisiä projekteja harrastavalle olla hyötyä.