wiki:itka112/kimaitt
Last modified 6 years ago Last modified on 2012-02-03 11:40:56

Perusdokumentti projektituntien hallintaohjelman käyttöliittymästä

Yleiskuvaus käyttäjästä

Timo Mäkinen on 48 -vuotias perheenisä Jämsästä. Timo toimii Jämsän ammattiopiston opettajana ja erilaisten ammattiopiston projektien vastuuhenkilönä. Timo on Kauppatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta. Timon pääaineena yliopistolla oli markkinointi. Timon perheeseen kuuluvat vaimo Marja ja 2 lasta.

Tyypillinen päivä

Timon tyypillinen päivä on herätä noin 6.00 ehtiäkseen työpaikalle vastailemaan sähköposteihin ja järjestelemään päivää ennen opetuksen alkua kello 8.00. Timon aamuun (6.00 -7.00) ennen työpaikalle saapumista kuuluu päivän lehden lukeminen aamupalan yhteydessä ja aamutoimien tekeminen. Tähän Timo käyttää aikaa noin 40 minuuttia. Loput 20 minuuttia kuluu matkaan työpaikalle omalla autolla. Tyypilliseen työpäivään kuuluu opetusta noin 4 tuntia. Matin lopun työpäivän tunneista noin 3 tuntia kuluu erilaisissa tehtävissä eri projekteissa ja 1 tunti päivässä menee hallinnollisia asioita hoitaessa. Projektitöitä Timo hoitaa pääsääntöisesti työhuoneessaan, jonka hän jakaa 4 muun kollegansa kanssa. Päivän päätteeksi Timo jää suunnittelemaan seuraavaa työpäivää/työviikkoa noin 2 tunniksi ja on kotona noin kello 18.00.

Työtehtävät

Timon työnkuva koostuu opetuksesta ja siihen liittyvistä hallinnollisista töistä, sekä erilaisista projekteista. Projektit vievät Timon kokonaistyöajasta noin puolet ja opetus toisen puolen. Timon opetus koostuu pääsääntöisesti markkinoinnin ja kaupallisten aineiden opettamisesta merkonomeille. Projekteissa Timo toimii muun muassa projektipäällikkönä, tilaajan edustajana oppilasprojekteissa. Hän myös järjestelee, organisoi ja valvoo opiskelijoiden erilaisia projekteja työelämän kanssa. Timo on myös merkonomikoulutuksen vastuuopettaja.

Koti ja vapaa-aika

Kotityöt ovat enimmäkseen Marjan vastuulla. Lapset ovat jo ehtineet muuttaa pois kotoa ja vierailevat lähinnä viikonloppuisin. Timon vapaa-aika on vähäistä työkiireiden vuoksi. Pienessä koulussa hänen vastuullaan on koko merkonomikoulutus, joka vie aikaa. Vapaa-aikanaan Timo käy juoksemassa 1 tunnin 4 kertaa viikossa. Illalla Timo käy vielä mahdollisesti läpi sähköposteja ja organisoi tulevaa työpäivää.

Tavoitteet, pelot ja toiveet

Timon ainoana pelkona on että hän menettää työnsä ja ettei hän löydä uutta työtä vaikka työkokemusta on kertynyt yli 20 vuotta.

IT-tiedot ja taidot

Timon IT-tiedot ja taidot ovat perustasolla. Timo on käynyt kouluaikoinaan muutamia kursseja ja täydentänyt tietämystään työnantajan järjestämillä koulutuksilla. Timon taidot keskittyvät lähinnä toimistotyökalujen ja oppilaitoksen erilaisten järjestelmien perushallintaan.

Markkinakoko ja vaikutus

Timo on tyypillinen projektituntilaskuriohjelman käyttäjä. Hänellä on paljon erilaisia erikseen laskutettavia tehtäviä erilaisissa projekteissa, joten työtuntien täytyy olla ajan tasalla. Ohjelman markkinakoko ei ole suuri ja se on suunnattu oman koulun henkilökunnalle helpottamaan tuntien seurantaa ja ylimääräisten projektituntien laskutusta. Timo on tyypillinen varsin kiireellinen vastuuopettaja joten ohjelmalta vaaditaan helppokäyttöisyyttä ja yksinkertaista käyttöliittymää, ilman monia lisäominaisuuksia, joita erilaisia projekteja tekevä ei tarvitse.

Demografiset tiedot

Timo asuu omakotitalossa Jämsässä. Timon perheeseen kuuluvat vaimo Marja ja 2 lasta. Lapset ovat jo aikuisia ja ovat muuttaneet pois kotoa.

IT ominaisuudet

Ohjelman täytyy olla yksinkertainen ja helposti lähestyttävä. Liian monet ominaisuudet perusnäkymässä turhauttavat Timon. Ohjelma täytyy myös olla helposti asennettava ja toimiva erilaisissa ympäristöissä.

IT asenteet

Timon tietotekniset taidot ovat perustasolla ja hän käyttääkin ainoastaan ohjelmia johon on saanut koulutuksen.

Kommunikaatio

Timo käyttää kommunikaatioon sähköpostia ja puhelinta. Timo ei osaa käyttää sosiaalista mediaa ja pelkää liittyä siihen, koska kaikki hänen oppilaansa käyttävät sitä.

Kansainvälinen aspekti

Timo ei matkaile ulkomailla, vaan lomillaan hän kiertelee ainoastaan Suomea vaimonsa kanssa. Timo osaa huonosti englantia ja pelkää puhua sitä.

Lainaukset -

Käyttöliittymä

Teen käyttöliittymän Projektituntien ja niiden seuraamiseen tarkoitettuun sovellukseen. Sovelluksen tarkoituksena on jakaa eri ennalta määritellyt projektit omiksi kokonaisuuksikseen ja helpottaa tehtyjen projektituntien seuraamista. Tunneista saa tulostettua helpot raportit toimitettavaksi palkanlaskentaan ja esimiehille. Sovellus toimii mobiililaitteissa, joten tunteja pääsee syöttämään missä tahansa. Paikan vapaus tukee erityisesti sitä että tunnit pääse syöttämään heti ja ne eivät unohdu tai että niitä ei tarvitse ensin kirjata ylös paperille. Käyttöliittymän tulee olla mahdollisimman selkeä ja helppokäyttöinen.

Attachments