wiki:itka112/helmarve
Last modified 6 years ago Last modified on 2012-03-09 11:38:43

Käyttäjäprofiili:

Maija Nieminen (lastentarhanopettaja, eläkkeellä)

Yleistä: Maija on 63 vuotias eläkkeellä oleva lastentarhanopettaja. Hänen kaksi lastaan poika ja tytär ovat jo lähteneet kotoa pois. Maija asuu yhdessä miehensä Matin kanssa kerrostalossa 3 huonetta ja keittiö suurehkon kaupungin keskustassa. Matti on ollut ammatiltaan osastojohtaja valtion virastossa, mutta nyt hän on suhteelisen huonokuntoinen 65 vuotias mies.

Päivä Maijan elämässä: Aamulla Maija herää tekemään aamupalaa itselleen ja miehelleen, sekä huolehtii miehellensä lääkkeet. Sitten hän siivoaa kotiaan. Ruoan hän tekee kello 12 ja antaa jälleen miehelleen lääkkeet. Tämän jälkeen he menevät päiväkävelylle. Iltapäivällä Maija käy kaupassa, käy mahdollisesti harrastamassa eli digitaalikamerakurssilla ja palaa valmistamaan ruokaa klo viideksi. Illalla pariskunta katselee televisiota ja syövät iltapalaa sekä Maija huolehtii taas Matin lääkkeistä.

Maijan harrastuksiin kuuluu siis digitaalikamerakurssi sekä lisäksi maalaus ja seniori-taiji sekä hän on yhteiskunnallisesti aktiivinen osallistuen erilaisiin yhdistystoimintoihin. Lisäksi hän pyrkii käymään ainakin 4 kertaa viikossa kävelyllä.

Tavoitteet, pelot, päämäärät: Maijan tavoitteena on pysyä itsenäisenä ja hoitaa aviomiestään. Hänen huolenaan on muistaa antaa verenpainetautia ja sydämen vajatoimintaa sairastavalle miehelleen ruoat ja lääkkeet oikeaan aikaan. Mies on myös ylipainoinen, joten ruoan pitäisi olla mahdollisimman kevyttä.

Tietokonetaidot: Ikäisekseen Maija on taitava tietokoneen käyttäjä. Hän ei osaa kymmensormijärjestelmää, mutta naputtelee hyvin kaksisormijärjestelmällä. Hän osaa käyttää internettiä, sähköpostia, tekstinkäsittelyohjelmaa ja Skypeä. Mikäli tulee ongelmia, pyytää hän avukseen lapsiaan tai ostaa apua läheisestä IT-alan kaupasta. Vanhojen valokuvien taltiointia varten hän omistaa myös skannerin, jolla hän taltioi valokuvia digitaaliseen muotoon. Hän osallistuu vuosittain senioreille järjestettyihin tietojenkäsittelykursseihin.

Maija itse kertoo: Eläkeläiseksi päiväni ovat aika kiireisiä. Minulla on huolena, että hoidan sairasta miestäni oikein ja annan oikeanlaista ruokaa sekä lääkkeet ajallaan. Haluaisin reseptejä, jotka sopisivat miehelleni ja joissa olisi laskettuna paljonko ruoassa on kaloreita.

Liitteet: Tavarantoimitussopimuskopio Sokoksen kanssa, kuvaukset Matin sairauksista ja saamistaan lääkkeistä.

Pääsivu

Pääsivu

Reseptin muokkaus

Raaka-aineen lisäys

Attachments