wiki:itka112/altijupu
Last modified 6 years ago Last modified on 2012-02-19 01:41:10

Perusdokumentti

Yleiskuvaus:
Jarkko, 60v eläkeläinen.

Tyypillinen päivä:
Jarkkolla ei ole tiettyyn kellorytmiin sidottua päivärutiinia, mutta koiran ulkoiluttaminen, ruokinta ja hoito rytmittää päivää jonkin verran. Jos on tehtäviä kotitöitä Jarkko hoitaa ne päivän ja iltapäivän aika ja jättää illan vapaa-ajaksi.

Työtehtävät:
Ei ole enää.

Koti ja vapaa-aika:
Jarkkolla on koira, jota tämä ulkoiluttaa, ruokkii ja hoitaa päivittäin. Jarkko pelaa joskus iPhonella ja Playstation 3;lla. Pääosin ns. kasuaaleja pelejä kuten Angry Birds, suhtautuu tosin pelaamiseen tietynlaisella vakavuudella pyrkien parahimpiin mahdollisiin tuloksiin.

Käy joskus, varsinkin kesäisin ajelemassa ympäri suomea pienillä korkeintaan päivän mittaisilla roadtripeillä. (Ohjelma tulee tukemaan tätä harrastusta)

IT-tiedot ja taidot/IT-ominaisuudet:
Osaa tietokoneen perustaidot, tekstinkäsittelyn ja Internet surffailun. Oppii käyttämään yksinkertaisia ohjelmia omin avuin, monimutkaisemmissa asioissa joutuu joskus pyytämään apua muilta. Rajalliset englanninkielen taidot tekee englanninkielisistä käyttöliittymistä haastavia Jarkkolle.

Kommunikaatio:
Puhelin, sähköposti ja naamatusten


Suunnitelma:
Ohjelma:
Reittipäiväkirja - Ohjelma johon voi merkitä missä paikoissa on roadtripillään käynyt ja kirjata ylös näihin liittyviä huomioita.

Mitä käyttöliittymässä otettava huomioon peruskäyttäjän näkökulmasta?

  • Suomenkielinen käyttöliittymä. Peruskäyttäjän englanninkielen taito heikko.
  • Yksinkertainen, mutta ei tarvitse olla liioitellun pelkistetty. Käyttäjällä

kokemusta tietokoneohjelmista ja ymmärtää painikkeet, tekstikentät ja valikot ilman "holhoavaa" ohjeistusta.

Kuva:
http://users.jyu.fi/~altijupu/itka112/reittikayttis2.png

Ohjelman käyttö

  • Reittipäiväkirjaan kirjataan "matkoja" jotka ovat kokoelma käytyjä paikkoja järjestyksessä.
  • Luodessa uutta matkaa kysytään käyttäjältä sen nimi. Matkanteko päivää suositellaan, mutta käyttäjää ei pakoteta tähän. Peruskäyttäjä ymmärtää mitä tehdä jos ohjelma kysyy matkan nimeä ja antaa tyhjän tekstikentän täydennettäväksi.
  • Paikkaa lisätessä aukeaa erillinen ikkuna jossa on tekstikenttä paikan nimelle, etäisyydelle (huolii vain numeroita) ja kommenteille.
  • Lisätyt paikat tulevat pääikkunaan kuvan näyttämällä tavalla, pelikkinä nimiä. Nimilinkkiä painamalla avautuu ikkuna jossa on paikan tarkemmat tiedot.
  • Käyttäjä voi tallentaa, avata ja luoda uusia matkoja käyttöliittymässä olevilla painikkeilla (ei kuvassa) ja Tiedostot valikon alta löytyvillä valinnoilla.