wiki:netiketti
Last modified 18 months ago Last modified on 2016-09-29 15:21:47

Dokumentti siirretty TIMiin


Ohjelmointi 1 » Sähköpostikäyttäytyminen

Kysymys otsikkoon

Laita viestin otsikoksi kysymyksesi tiivistettynä. Esim "Visual Studio" on huono otsikko. Myöskään "Kurssin 2. demo" ei kerro kysymyksestä mitään.

Laita riittävästi infoa postiin. Esim. harjoitustyön tapauksessa AINA mukaan linkki versiohallintaan.

Ei liitetiedostoja viesteihin

  • Laita aineisto johonkin (vaikkapa omalle W:-asemallesi jolloin se näkyy users.jyu.fi/~tunnus-osoitteessa) ja kirjoita viestiin linkki ko. paikkaan.
  • Jos haluat esitellä harkkatyötä, laita linkki versiohallintaan.
  • Jos haluat esitellä muuta koodiasi, lienee helpointa liittää se pastebin-palveluun. Huomaa kuitenkin, että tuonne laitat asioita omalla vastuullasi. Kannattanee laittaa aina lähtökohtaisesti näkyvyys unlisted-tilaan, ja koodille joku kohtuullinen vanhenemisaika, esimerkiksi viikko tai kuukausi.

Lainaa oikein

Ensin riittävän pieni pala lainattavaa asiaa ja vastaus siihen. Ei missään tapauksessa top-postausta!

  • Lue myös työvälinekurssilla esitetty netiketti.
  • Käytä "Vain teksti" -sähköpostiviestejä (eng. plain text), ja jos on ihan pakko, niin sitten HTML-viestejä. Huomaa kuitenkin, että kaikki sähköpostilistat eivät hyväksy HTML-viestejä, ja Isamailissa (gmail) pystyt laittamaan oletusasetuksista "Vain teksti" -viestit oletuksena päälle.

Lainaaminen Gmailissa (Isamail)

Maalaa hiirellä alue, jonka haluat lainata, ja paina Reply.

Kursori ilmestyy lainattavan tekstin yläpuolelle. Kirjoita mahdollinen tervehdys siihen, mutta varsinainen vastauksesi lainauksen alapuolelle.

Attachments