wiki:k2014/demot/pp9
Last modified 4 years ago Last modified on 2014-03-07 12:25:35

Viikko 8 » PP-kerta nro 9

PP-tehtävät (Pahasti Pihalla) ovat kertaavia tehtäviä, joita tekemällä voi kompensoida aiemmin huonosti menneitä demoja. PP-tehtävät eivät ole tarkoitettu niille, jotka ovat tehneet säännöllisesti 4 tai enemmän tehtäviä/kerta. Ja max 8p/kerta pätee edelleen.

PP-tehtävät tehdään PP-tilaisuudessa. Pisteet annetaan session päätteeksi, eikä pisteitä hyvitellä jälkikäteen! Kun olet saanut tehtävät tehtyä, pyydä ohjaajaa lisäämään sinulle asiaankuuluvat demopisteet Korppin HETI, sitten voit siirtyä tekemään vaikkapa "tavallisia" demotehtäviä.

Tehtävät palautetaan demowww:hen aina sen demokerran kohdalle, johon tehtävä liittyy.

PP1

Tee aliohjelma, joka kopioi annetun taulukon alkioittan uuteen taulukkoon. Tee myös aliohjelma, joka kopioi taulukon alkiot uuteen taulukkoon mutta kääntäen siten, että ensimmäinen alkio menee uuden taulukon viimeiseksi alkioksi, toinen alkio uuden taulukon toiseksi viimeiseksi jne.

Pääohjelmasi voisi olla vaikkapa

    int[] taul = new int[] { 4, 7, 17, -5, 13, 1, 0, 0, 0, 2 };
    int[] uusiTaulu = new int[taul.Length];

    KopioiTaulukko(taul, uusiTaulu);
    Console.WriteLine(String.Join(",", uusiTaulu));

    KopioiTaulukkoKaantaen(taul, uusiTaulu);
    Console.WriteLine(String.Join(",", uusiTaulu));

Ylläoleva pääohjelma tulostaisi

4,7,17,-5,13,1,0,0,0,2
2,0,0,0,1,13,-5,17,7,4

Vinkki: Taulukot, M:15. Taulukot ja M: 16.4 for-silmukka

Tästä tehtävästä saa 1 pisteen demokerralle 7.

PP2

Tee Jypelin fysiikkapeli, jossa voit hiirellä klikkailemalla luoda palloja pelialueelle. Lisää peliin myös painovoima siten, että pallot eivät jää paikoilleen. Aloita tekemällä aliohjelma LuoPallo(...), joka luo halutun kokoisen pallon ja asettaa sen haluttuun paikkaan. Mieti mitä parametreja aliohjelma tarvitsee? Pelialueeseen kannattanee myös lisätä reunat, jotta pallot eivät putoa ruudulta.

Tästä tehtävästä saa 1 pisteen demokerralle 7.

PP3

Jatka edellistä tehtävää niin, että toteutat peliisi näppäinkuuntelijat, jotka muuttavat painovoiman näppäimen osoittamaan suuntaan. Tämän lisäksi luo pelikentän keskelle olio, johon osuessaan pallot tuhoutuvat.

Tästä tehtävästä saa 0.5 pistettä demokerralle 7.