wiki:k2013/demot/pp8
Last modified 5 years ago Last modified on 2013-03-04 14:02:07

Demo 8 » PP

PP1

Tästä tehtävästä voit saada 0-2 pistettä Demo 7:aan.

  1. (0.5 p.) Tee funktio LaskeSanat, jolle annetaan parametrina merkkijonotaulukko, sekä etsittävä merkkijono. Funktio laskee, kuinka monta etsittävää sanaa taulukosta löytyi.

Funktiota voisi kutsua (laita tämä pääohjelmaan)

String[] sanat = {"Omena", "Mandariini", "Appelsiini", "Omena", "Omena", "Päärynä"};
int montakoLoytyi = LaskeSanat(sanat, "Omena");
  1. (1 p.) Tee funktioon ominaisuus, että parametrina annetaan tieto siitä, onko kirjainkoolla väliä. Eli jos kolmantena parametrina annetaan false (eli kirjainkoolla ei ole väliä) "Omena" voi olla kirjoitettuna myös pienellä o-kirjaimella?

ComTesteista +0.5 pistettä, testit pitää olla molemmissa funktioissa.

PP2

Tällä tehtävällä saat 0-2 pistettä Demo 7:aan.

  1. (1 p.) Tee aliohjelma, joka täyttää parametrina annetun int-taulukon siten, että ensimmäinen alkion arvoksi asetetaan 1, seuraavan alkion arvoksi asetetaan 1, ja sitä seuraavat alkiot niin että alkioon tulee kahden edellisen alkion summa. Huomaa, ettet välttämättä tiedä taulukon kokoa. Aliohjelma ei palauta mitään. Tiedätkö mikä lukujono on kyseessä?
  2. (1 p.) Tee funktio, jolle annetaan parametrina taulukon alkioiden määrä (eli kuinka iso taulukko tehdään), ja palauttaa uuden taulukon joka on täytetty kuten kohdassa 1. Pisteen saat kun funktion lisäksi testit (ja dokumentaatio) on kunnossa. Paluuarvona tulevan taulukon voit testata esim näin (kirjoita alla oleva koodi funktion dokumentaation ComTest-osaan):
/// String.Join(" ", luvut) === "1 1 2 3";