wiki:etaohjaus
Last modified 6 years ago Last modified on 2012-01-15 22:42:14

Etäohjaukset: TeamViewerin käyttö

Kurssilla voidaan antaa etäohjausta käyttäen etätyöpöytäyhteyttä johon otetaan mukaan puheyhteys. Etäyhteyden ottaminen tapahtuu ehkäpä kätevimmin käyttäen TeamVieweriä.

Lataus ja asennus

Lataa ja asenna Teamviewer. Jos tiedät käyttäväsi TeamVieweriä vain yhden kerran, voit asennuksessa valita Run, jolloin TeamVieweriä ei asenneta koneellesi vaan ainoastaan käynnistetään ohjauksen ajaksi. Ohjauksen päätyttyä voit sulkea TeamViewerin.

Kuitenkin, jos tarvitset TeamVieweriä useasti, on ehkä kätevämpää asentaa se koneellesi (Install), jolloin sitä ei tarvitse erikseen käynnistää tietokoneen käynnistämisen yhteydessä. Tällöin TeamViewer on jatkuvasti päällä koneessasi.

Liittyminen tapaamiseen (Meeting), usean hengen ohjaus

TeamViewerin Meeting-toiminnolla on mahdollista liittää useampi henkilö yhtäaikaiseen ohjaussessioon. Meeting-tapaamisessa voidaan muodostaa konferenssipuhelu (vaatii osallistujilta kuulokemikrofonit) ja lisäksi jokaisen osallistujan näyttöruutu voidaan jakaa muille osallistujille.

Meeting ID -kenttään kirjoitetaan ohjaajalta saatu Meeting ID ja nimikenttään oma nimi. Lopuksi klikkaa Join meeting.

Jos kaikki meni hyvin, ruudullesi aukeaa TeamViewer-paneeli, josta näkee esimerkiksi tapaamisen osallistujien nimet. Huomaa, että paneeli voi olla piilossa pienennettynä näytön oikeaan reunaan. Avaa paneeli klikkaamalla.

Jos käytössäsi on mikrofoni, voit keskustella muiden tapaamiseen osallistujien kanssa. Äänen lähettämisen saa päälle tuplaklikkaamalla valikosta Voice over IP klikkaamalla Transmit my audio. Huomaa, että välillä voi olla ihan järkevää mykistää mikrofoni, mikäli olet pidempään hiljaa, ettei kohina ja muu taustahäly mene turhaan muille kuuntelijoille. Tee se klikkaamalla mikrofonikuvakkeen päällä, jolloin siihen ilmestyy ruksi. Muista poistaa mykistys kun alat taas puhumaan.

Ilman mikrofoniakin muiden osallistujien kanssa voi kommunikoida chatin välityksellä. Jos chat-ikkuna ei näy, sen saa päälle TeamViewer-paneelin yläreunan symbolipainikkeista.

Puhuminen, puheenvuorot, headsetin käyttö...

Usean henkilön yhtäaikaisessa tapaamisessa on mahdollista vaihtaa henkilöä, jonka ruutua muut katselevat. Tapaamisen isäntä (kurssin ohjaaja) voi antaa toisille oikeuden toimia esittäjänä. Esitysvuoron saanut käyttäjä saa näytölleen valintaruudun, josta voi ottaa vastaan esitysvuoron (Take over) tai hylätä sen.

Tapaamisesta voi poistua klikkaamalla TeamViewer-paneelin yläreunassa olevaa valkoista ruksia.

Henkilökohtainen ohjaus

Henkilökohtaisessa ohjauksessa ohjaajalle annetaan oletusarvoisesti hallintaoikeus tietokoneeseen, jolloin ohjaaminen helpottuu käytännössä. Anna ohjaajalle ID-tunnuksesi (kohta Your ID) sekä salasana (kohta Password).

Attachments