wiki:Xbox360PelinTekeminen
Last modified 8 years ago Last modified on 2011-07-14 13:50:38

Pelin tekeminen Xbox360-konsolille

1. Tietokoneen liittäminen Xboxiin

Pelin tekemiseen Xboxille tarvitset Xbox Live -tilin ja samalle tilille rekisteröitymisen XNA Creators Clubiin. Clubiin pääsee maksutta Dreamspark-koodilla.

Creator's club -jäsenyys antaa tilille luvan ladata Xboxille XNA Game Studio Connect -ohjelma ja siirtää pelejä tietokoneelta konsolille.

Kun olet saanut Creator's Clubin jäsenyyden, seuraa seuraavia askelia:

 1. Kirjaudu XBoxilla XBox Liveen tunnuksella, joka on liitetty XNA Creators Clubiin.
 2. Lataa Xboxille marketplacesta XNA Game Studio Connect.
 3. Käynnistä XNA Game Studio Connect Xboxilla. (My Games -> Indie Games). Ruudulle pitäisi ilmestyä koodi.
 4. Käynnistä tietokoneestasi XNA Game Studio Device Center ja syötä sinne XBoxin koodi.
 5. Tietokoneesi pitäisi nyt yhdistää Xboxiin ja olet valmis siirtämään pelejä.

Kuvitetut englanninkieliset ohjeet löytyvät esimerkiksi osoitteesta http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb975643.aspx.

2. Pelin siirtäminen tietokoneelta Xboxille

 • Kun olet valmis siirtämään pelejä, varmista että Xboxilla olet kirjautunut Xbox Liveen ja XNA Game Studio Connect -sovellus on päällä. Xboxin näytöllä pitäisi lukea Waiting for computer connection.
 • Kun yhteys tietokoneen ja konsolin välille on luotu, pelejä voi periaatteessa ajaa Visual Studiosta konsolin kautta samalla tavalla kuin tietokoneenkin kautta. Sitä varten tarvitaan kuitenkin vielä muutama askel.
 • Jos olet tehnyt Windows-pelin, jonka haluat kääntää Xboxille, klikkaa Visual Studion Solution Explorerissa projektiasi hiiren oikealla painikkeella ja valitse "Create copy of Project for Xbox 360". Tämä valinta tekee uuden projektin, jota voi ajaa konsolilla.
 • Klikkaa juuri luomasi Xbox-projektin nimeä Visual Studion Solution Explorerissa hiiren oikealla painikkeella ja klikkaa Set as StartUp Project. Tämä valinta asettaa Xbox-projektin käynnistettäväksi projektiksi, eli kun painat F5 Visual Studio yrittää käynnistää pelin Xbox-version.
 • Varmista Visual Studion Solution Explorerista, että Xbox-projektin References-kansiosta löytyy Jypeli ilman keltaista huutomerkkiä. Jotta voisit ajaa Jypelillä tehtyä peliä Xboxilla, tarvitset vielä Jypelistä Xbox-version. Liitä tarvittaessa Jypelin Xbox-versio Xbox-projektiisi samalla tavalla kuten ohjeessa https://trac.cc.jyu.fi/projects/npo/wiki/KirjastojenLiittaminenKasin.
 • Kokeile käynnistyykö peli Xboxilla painamalla F5. Huomaa, että kaikki samat ominaisuudet eivät ole käytössä pelien Windows- ja Xbox-versioissa. Esimerkiksi hiirtä ja näppäimistöä ei ole ole käytettävissä.
 • Jos haluat tallentaa pelisi Xboxin Game Libraryyn, klikkaa Visual Studion Solution Explorerista Xbox-projektisi nimeä hiiren oikealla painikkeella ja valitse Deploy.

Koodissa voi halutessaan merkitä pelialustasta riippuen vaihtoehtoisia alueita, jolloin samaa peliä voi pelata sekä Windowsilla sekä Xboxilla. Alueita merkitään seuraavalla tavalla:

  void AsetaOhjaimet()
  {
#if XBOX
    ControllerOne.Listen(Button.Back, ButtonState.Pressed, Exit, "LopetaPeli");
#else
    Keyboard.Listen(Key.Escape, ButtonState.Released, Exit, "LopetaPeli");
#endif
  }