wiki:VisualStudio2010Ultimate
Last modified 3 years ago Last modified on 2015-04-28 11:12:55

Visual Studio 2010 Professional tai Ultimate version asennus Dreamspark Premium -palvelusta

0. Ennen kuin asennat mitään

Ladataksesi Professional tai Ultimate version, sinulla täytyy olla DreamSpark (VS Professional) tai DreamSpark Premium (VS Professional ja Ultimate) -tunnus. DreamSpark Premium -tunnuksen saavat kaikki Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunnan opiskelijat pyynnöstä (ja muut Ohj1-kurssin opiskelijat): Ellet ole sellaista jo saanut, niin ota yhteyttä osoitteeseen pcsupport-ag (ät) jyu.fi ja kerro että haluat DreamSpark Premium -tunnuksen Ohjelmointi 1 -kurssia varten. Saat sähköpostiisi viestin, jossa on linkki tilin rekisteröimistä varten. Rekisteröidy ja ota tunnukset talteen.

Varmistathan että sinulla on riittävästi kovalevy tilaa koneellasi ennen Visual Studion asentamista ja riittävän nopea verkkoyhteys. Ultimate-version asennustiedostot vaativat noin 2.2 gigatavua tilaa ja itse ohjelma noin 4 gigatavua.

Tässä ohjeessa käydään läpi

 1. DreamSparkiin kirjautuminen ja Visual Studion lataus DreamSpark Premiumista
 2. ISO-tiedoston avaaminen asennusta varten
 3. Visual Studion asentaminen

Jos tässä ohjeessa on mielestäsi jotain virheellistä (joka on todennäköistä koska Microsoft muuttaa toimintamallejaan näiden opiskelijapalveluiden kanssa aika usein), niin ole hyvä, kirjaudu tähän wikiin (Login-nappi ylhäällä), ja tee omatoimisesti korjauksia tai täydennyksiä.

1. Asennustiedoston lataus DreamSpark Premiumista

 1. Lue ohjeet DreamSpark Premiumin käyttöön
 2. Kirjaudu Dreamspark Premiumiin

 1. Kirjaudu palveluun DreamSpark Premium -tunnuksillasi: student.jyu.fi-sähköpostiosoitteesi toimii käyttäjätunnuksenasi ja salasanan annoit rekisteröitymisen yhteydessä.
 2. Kirjoita hakukenttään tai valitse listalta haluamasi ohjelma (Visual Studio 2010 Professional/Ultimate?)
 3. Valitse sivun oikeasta reunasta haluamasi tuotteen kohdalla "Add to cart"

 1. Valitse sivun alalaidasta "Check out"

 1. Lue lisenssiteksti ja hyväksy se (I Accept)
 2. Sivun alalaidasta "Proceed with order"
 3. Seuraavaksi näet sivun, jossa on lisenssikoodisi. Kirjoita se ylös. Sen jälkeen klikkaa Start Download
 4. Lataus on kaksivaiheinen. Ensin sinun täytyy asentaa latausohjelma "Secure Download Manager" (SDM) ja sen jälkeen varsinainen ladattava ohjelma. Ellet ole jo aikaisemmin ladannut SDM:ää, niin lataa se nyt klikkaamalla Download SDM.
 5. Asenna SDM (pikakuvakkeen pitäisi ilmestyä työpöydälle) ja lataa edellisen kohdan SDX-tiedosto (alempi sininen nappi).
 6. Aja SDX-tiedosto. Huomaa, että lataamasi tiedosto on luultavasti mennyt selaimesi Lataukset/Downloads? tai vastaavaan kansioon. Kun olet ajanut SDX-tiedoston, voit valita paikan asennustiedostolle ja aloittaa latauksen (Start Download).

Latasin Dream Sparkista 13.2.2014 Visual Studion tiedostot - eli lukee näin: Visual Studio 2010 Premium (x86) - DVD (English) Tästä on vaikea päätellä, mitä muotoa tiedostot ovat. Kun olet onnistunut lataamaan tuon kansion tietokoneellesi sinun pitää ITSE muuttaa se ISO-tiedostoksi. Muutos onnistuu ainakin tässä ohjeessa mainitulla CD Burner XP-ohjelmalla, joka on ladattava netistä. Polttoa varten tarvitset esim. 4,7 GB video data DVD:n, ainakin DVD+RW onnistui. Kun ryhdyt polttamaan tätä asennus DVD:tä, on valittava muuta ISO -tiedostoksi ja polta siten levy. Tämän jälkeen DVD:ltä voi alkaa ladata tuota Visual Studio ohjelmaa. Tuliterällä HP Probookilla jossa Intel core 5 sisällä koko hommaan meni vain 12 h, josta pari tuntia koirien kanssa kävelyllä. Joten sitkeyttä vaatii tämän asennus. t Jyrki

 1. Kun asennustiedostot on ladattu, löytyvät ne ISO-tiedostosta (levykuva). Jotta pääset käsiksi asennustiedostoihin on ne avattava virtuaali dvd-asemalla, poltettava dvd-levylle, tai purettava sopivalla purkuohjelmalla.

Huomaa, että DreamSparkista voit ladata tietyn tuotteen vain yhden kerran. Säilytä siis lataamasi ISO-tiedosto mahdollista uudelleenasennusta varten.

2. ISO-tiedoston avaaminen

DreamSparkista ladattu ISO-tiedosto pitää joko (1) polttaa DVD:lle, (2) avata ohjelmalla, jolla luodaan virtuaalinen DVD-asema tai (3) purkaa kiintolevylle sopivalla ohjelmalla.

Vaihtoehto 1: Polttaminen DVD-levylle

Tarvitset polttavan DVD-aseman sekä poltto-ohjelman. Poltto-ohjelmana voit käyttää esimerkiksi ilmaista CDBurnerXP:tä, jonka käyttöön on tässä ohjeet.

 1. Valitse CDBurnerXP:stä kohta Burn ISO Image.
 2. Valitse poltettava tiedosto eli lataamasi .iso tiedosto. Tämä oli ainakin 13.2.2014 muotoa : Visual Studio 2010 Premium (x86) - DVD (English) t Jyrki
 3. Halutessasi voit vaihtaa asetuksia, esim. Finalize Disc on hyvä olla päällä. Paina lopuksi Burn Disc.

Vaihtoehto 2: Virtuaalisen DVD-aseman luominen

Lataa ja asenna DAEMON-Tools.

Valitse linkki-tekstillä kirjoitettu "Download". Kun on ladattu, niin asenna, mutta varo asentamasta mukana tulevia mainosohjelmia.

Valitse asema, jota haluat käyttää ja valitse lataamasi ISO-tiedosto. (Katso englanninkielinen video.)

Vaihtoehto 3: Purkaminen kiintolevylle

TODO: Tämä vaihtoehto ei ilmeisesti enää toimi???

Pura ISO-tiedosto.

3. Visual Studion asennus

 1. Aseta DVD-levy levyasemaan (vaihtoehto 1), levykuva virtuaalilevyasemaan (vaihtoehto 2), tai käynnistä purkamasi paketin asennusohjelma (vaihtoehto 3)
 2. Valitse "Install Visual Studio 2010" 1. Odota että asennusohjelma latautuu ja paina "Next"

 2. Valitse "I have read and accept the license terms" ja paina "Next"

 3. Valitse "Full" (täysi asennus), valitse haluamasi polku mihin Visual Studio asennetaan ja paina "Install"

Attachments