wiki:TyotVersionhallintaan
Last modified 5 years ago Last modified on 2014-06-25 13:25:41

Muutosten ja uusien tiedostojen vieminen versionhallintaan (SVN Commit)

Ohjeet omien tuotosten viemiseksi talteen versionhallintapalvelimelle. Talleta koodisi näiden ohjeiden mukaan ainakin oppitunnin päätteeksi. Tuloksia kannattaa viedä palvelimelle useamminkin, esim. jos saa jonkin pienemmän kokonaisuuden toimimaan.

Avaa aluksi Oma tietokone ja C:-asema neuvottiin. Sieltä pitäisi löytyä MyTemp-kansio, ja sen alla oman tunnuksesi mukainen kansio.

Avaa hakemistosi tuplaklikkaamalla. Oman hakemiston sisällä on sitten luomasi pelit. Siellä saattaa näkyä myös hakemisto nimeltä .svn. Se on versionhallintajärjestelmän sisäistä kirjanpitoa varten, eikä sitä tule poistaa. Muuten siitä tarvitse välittää sen enempää.

Töiden vieminen versionhallintaan (Commit)

Viedään uudet tiedostot sekä vanhoihin tiedostoihin tekemäsi muutokset palvelimelle talteen. Se tapahtuu seuraavasti: Kun hakemistosi on avattuna, avaa File-valikko ja klikkaa SVN Commit.

Toimi seuraavasti:

  1. Kirjoita lyhyesti mitä muutoksia olet tehnyt.
  2. Paina Select/deselect all kunnes kaikki listan tiedostot ovat valittuna. Voit myös ruksittaa tiedostot listasta käsin.
  3. Paina OK.


Koska versionhallintaan ei yleensä saa kuka tahansa tehdä muutoksia, saatetaan tässä vaiheessa kysyä käyttäjätunnusta ja salasanaa. Kirjoita tunnuksesi ja salasanasi ja paina OK. Jos sinulla ei ole vielä tunnusta aktivoituna, pyydä ohjaajia kirjoittamaan oma tunnuksensa ja salasanansa.


Seuraava ikkuna listaa muutokset, joita viedään palvelimelle. Jos listauksen lopussa lukee "Completed", vienti onnistui.


Kun työsi on tallessa versionhallinnassa, pitäisi pelihakemistojen kuvakkeissa näkyä pieni vihreä pallo. Jos pallo on punainen, sinulla on vielä tehtyjä muutoksia omalla koneella, jotka pitäisi viedä versionhallintaan. Vihreä pallo ei kuitenkaan välttämättä ilmesty aivan heti kun olet tallettanut muutokset, joten ole kärsivällinen. Voit koittaa myös painaa View-valikosta Refresh (suom. Näytä -> Päivitä) jos pallojen väri ei muutu.

Attachments