wiki:TietoaKurssista
Last modified 5 years ago Last modified on 2014-01-21 15:42:41

Nuorten peliohjelmointikurssi, Jyväskylän yliopisto, Tietotekniikan laitos

Jyväskylän Yliopiston Tietotekniikan laitos järjestää yläasteikäisille suunnattuja kesäkursseja. Kurssilla nuoret ohjelmoivat omia pelejä. Ohessa opitaan luonnontieteiden käsitteitä, kuten painovoima, kitka ja funktiot. Kurssille päästäkseen ei vaadita aikaisempaa ohjelmointikokemusta. Kursseja on pidetty kesästä 2009 alkaen. Tähän mennessä kurssin on käynyt jo yli 230 oppilasta yhteensä 11 kurssilla. Yksi kurssi kestää viisi päivää, minkä aikana jokainen oppilas suunnittelemaan ja tekemään oman pelinsä.

Kesinä 2010-2013 kursseja rahoittaa Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö.

Ajankohtaisen tiedon tulevista kursseista näet kurssin kotisivulta. Siellä voi myös ilmoittautua kursseille.

Jypeli-ohjelmointikirjasto

Jotta pelin ohjelmoiminen olisi mahdollista viikossa, kurssia varten on Tietotekniikan laitoksella kehitetty peliohjelmointikirjasto nimeltä Jypeli. Kirjasto on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja nopeasti opittavaksi. Nimessä Jypeli "Jy" viittaa Jyväskylän yliopistoon.

Jypeli on MIT-lisenssin alainen. Kirjastoa saa siis muokata, kopioida ja käytää vapaasti. Ainoa ehto on, että lisenssin teksti säilyy lähdekoodissa.

Lataa Jypeli

Oikeuksista

Kurssin wiki-sivusto ja työkalut ovat vapaasti käytettävissä. Katso tarkemmin Oikeuksista.

Julkaisut

  • Lakanen, A., Isomöttönen, V., Lappalainen, V. Life Two Years After a Game Programming Course: Longitudinal Viewpoints on K-12 Outreach. Accepted to SIGCSE ‘12.
  • Isomöttönen, V., Lakanen, A., Lappalainen V. K-12 Game Programming Course Concept Using Textual Programming. In SIGCSE '11: Proceedings of the 42nd ACM technical symposium on Computer science education. ACM.

Attachments