wiki:SovelluksenSiirtaminenPuhelimeen
Last modified 8 years ago Last modified on 2011-06-07 13:54:21

Sovelluksen siirtäminen puhelimeen ensimmäisen kerran

 1. Asenna Zune ja tsekkaa että yhteys puhelimeen toimii. Zune pitää olla päällä kun sovelluksia lähdetään siirtämään.
 2. Asenna VS 2010 Phone Developer Tools. Käynnistä-valikosta pitää asennuksen jälkeen löytyä Windows Phone Developer Registration, ja Application Deployment. Jos on jo asennettuna VS Ultimate, niin Expressiä ei asenneta (vaikka asennuksen alussa niin ehdotetaankin).
 3. Hae MSDNAA:sta XNA Creators Club Online Academic Subscription. Ota koodi ylös
 4. Jos sinulla ei ole Windows Live ID tunnusta niin tee se.
 5. Rekisteröidy App Hubiin. Tee Individual-rekisteröinti, EI Student-rekisteröintiä. Student-rekisteröinti vie Dreamsparkin sivuille. En vienyt tuota loppuun asti eli en ole varma saako sitä kautta järkevästi ollenkaan. Rekisteröinti on henkilökohtainen ja siihen pitää laittaa omat henkilötiedot, ml. pankkiyhteystiedot.
 6. Payment-kohdassa laitetaan XNA Creators Club -koodi, jolloin jäsenyys on vuoden voimassa. "Normaalisti" jäsenyys maksaa $99.
 7. Vahvista kaikki sähköpostissa tulleet vahvistuspyynnöt.
 8. GeoTrust lähettää vahvistuspyynnön, johon pitää vastata allekirjoittamalla viestin liitteenä oleva kirje. Ajokortista kopio ja allekirjoitus (kynällä), skannaa ja laita viestin liitteeksi. Kun GeoTrust on hyväksynyt sertifikaatin, pääset vahvistamaan, että todella olet puhelimen käyttäjä ja sitä kautta rekisteröimään WP7-puhelimesi omaan App Hub -tiliin. GeoTrustin viestiin on vastattava kolmen päivän kuluessa viestin saapumisesta, muuten rekisteröinti epäonnistuu. Jos GeoTrustilta ei ala kuulumaan viestiä, submittaa Windows Phonelle "dummy"-softa. Tämä saa Publisher Identification prosessin rullaamaan. "Dummy"-softa kannattaa laittaa maksulliseksi ettei se kuluta maksuttomien softien sallittua lukumäärää. ("Dummy"-softan ei tarvitse tehdä mitään, eikä sen tarvitse mennä tarkastuksesta lävitse.)
 9. Käynnistä WP Developer Registration. Rekisteröi puhelin käyttäjätilillesi. Yhdessä App Hub -tilissä voi olla kolme kännykkää rekisteröitynä. (Maksamalla saa enemmän??). Tässä vaiheessa voit ajaa sovelluksia kännykässäsi valitsemalla Visual Studiossa target-valikosta Windows Phone 7 Device.
 10. Visual Studiossa tekemäsi WP7-projektin päällä hiiren oikea -> Deploy -> bin/debug kansioon syntyy xap-tiedosto
 11. Käynnistä Application Deployment ja siirrä sovellus puhelimeen. Näppäinlukon on oltava pois päältä tai siirtäminen epäonnistuu.

Lisätietoja

Attachments