wiki:EsimerkkipelienHakeminen
Last modified 6 years ago Last modified on 2013-06-07 12:09:03

Pelien hakeminen omalle koneelle

Näillä ohjeilla voit kokeilla kaikkien kurssilaisten itse tekemiä pelejä (kohta 1), kurssin ohjaajien tekemiä esimerkkipelejä (kohta 2) tai hakea esimerkkipelin pohjaksi omalle projektillesi (kohta 3).

Tässä ohjeessa oletetaan, että olet asentanut TortoiseSVN-ohjelman.

1. Oppilaan pelin hakeminen (nuorten kurssit)

Avaa Oma tietokone ja se kansio, jonne haluat pelit hakea, esimerkiksi 'MyTemp'. Valitse File-valikosta SVN Checkout....

Jos haluat kaikki (kaikkien vuosien!) pelit: Aukeavassa ikkunassa kirjoita kohtaan Url of repository seuraava osoite:

https://svn.cc.jyu.fi/srv/svn/npo_pelit

ja kohtaan Checkout directory poluksi esimerkiksi C:\MyTemp\npo_pelit. Paina OK.

Huom! Jos haluat vain tietyn vuoden pelit (tai tietyn viikon, tai vain yhden pelin), kirjoita Checkout ikkunassa kohtaan Url of repository osoite:

https://svn.cc.jyu.fi/srv/svn/npo_pelit/

ja paina sen perässä olevaa nappia, missä on kolme pistettä '...'. Tämä avaa valikon, josta voi selata koodivarastoa.

Valitse hakemisto, jonka haluat hakea, esimerkiksi kansiossa 2010 on kaikkien kesän 2010 kurssien oppilaiden tuotokset.

Jos haluat vain oman pelisi, valitse vielä kurssikansio, ja sieltä oma tunnuksesi.

Paina OK.

Palataan Checkout-ikkunaan. Tarkista, että kohdassa Url of repository on sen kansion osoite, jonka haluat hakea.

Kohtaan Checkout directory valitse mihin kansio haetaan.

Paina OK, niin siirto alkaa.

Kun siirto on päättynyt, paina taas OK.

Kun pelit ovat koneellasi, yksittäistä peliä voi kokeilla avaamalla sen hakemisto resurssienhallinnassa ja avaamalla sen sisällä oleva sln-päätteinen tiedosto (esim Pong.sln). Tämän jälkeen peli aukeaa Visual Studioon. Huomaa, että pelkän sln-tiedoston lataaminen ei riitä, vaan pelin muutkin tiedostot pitää myös ladata.

Jos koitat ajaa peliä PC:llä, katso että työkalurivissä olevassa alasvetolistassa on valittuna kohta x86, jotta XBox-versiota ei turhaan yritetä kääntää.

Aja peliä painamalla F5.

HUOM! Jos latasit vain yhden pelin kansion, voi olla että kääntäminen epäonnistuu, koska Jypeli-kirjastoa ei löydy. Hae samalla tavalla kuin hait pelin kansion myös saman viikon/vuoden kansiosta lib-kansio. Se sisältää kyseisellä viikolla tai vuotena käytetyn Jypeli-kirjaston version. Uusi Jypeli ei välttämättä toimi vanhojen pelien kanssa!! Liitä kirjasto projektiin tarvittaessa kuten ohjeessa kirjastojen liittäminen projektiin.

2. Kaikkien (ohjaajien tekemien) esimerkkipelien hakeminen

Avaa hakemisto MyTemp Windowsin resurssienhallinnasta kuten aloitusohjeissa neuvottiin. Valitse File-valikosta SVN Checkout....

Aukeavassa ikkunassa kirjoita kohtaan Url of repository seuraava osoite:

https://svn.cc.jyu.fi/srv/svn/npo/trunk

ja kohtaan Checkout directory poluksi C:\MyTemp\npo. Paina OK.

Seuraavaksi aukeaa dialogi, joka näyttää tiedostot joita haetaan koneellesi. Tässä voi kestää hetken aikaa, joten olethan kärsivällinen.

Kun haku on valmis, voit painaa OK. Nyt hakemistossa MyTemp pitäisi näkyä hakemisto nimeltä npo. Avaa se tuplaklikkaamalla. Avaa vielä sen sisältä hakemisto nimeltä esimerkit. Sen sisällä näkyy esimerkkipelit omissa hakemistoissaan.

Kun esimerkkipelit ovat koneellasi, yksittäistä esimerkkiä voi kokeilla avaamalla sen hakemisto resurssienhallinnassa ja avaamalla sen sisällä oleva .sln-päätteinen tiedosto. Tämän jälkeen peli aukeaa Visual Studioon.

Jos koitat ajaa peliä PC:llä, katso että työkalurivissä olevassa alasvetolistassa on valittuna kohta x86, jotta XBox-versiota ei turhaan yritetä kääntää.

Voit koittaa ajaa sitä painamalla F5-näppäintä.

Jos ajaminen ei onnistu, se voi johtua siitä, että Jypeli-kirjastoa ei löydy.

Lisää omalla koneellasi olevat kirjastot projektiin tämän ohjeen mukaan:

Kirjastojen liittäminen projektiin

3. Esimerkkipelin hakeminen oman projektin pohjaksi

Avaa oma hakemistosi resurssienhallinnasta. Valitse valikosta

File -> TortoiseSVN -> Export...

jolloin aukeaa export-ikkuna. Kirjoita kohtaan URL of repository osoitteeksi

https://svn.cc.jyu.fi/srv/svn/npo/trunk

ja paina osoitekentän perässä olevaa ...-painiketta. Aukeaa palvelinnäkymä, jossa näkyy mm. kirjastojen koodit. Avaa hakemisto esimerkit, jossa on esimerkkipelit omissa hakemistoissaan. Klikkaa haluamasi pelin hakemistoa ja paina OK.

Kirjoita kohtaan Export directory C:\MyTemp\tunnus\peli, missä sanan tunnus paikalla on oma hakemistosi ja sanan peli paikalla on pelin nimi. Paina OK, jolloin peli haetaan koneellesi.

Voit avata pelin koodin Visual Studioon avaamalla pelin hakemiston ja tuplaklikkaamalla .sln-päätteistä tiedostoa (esim. LunarLander.sln).

Jos koetat ajaa peliä, se ei varmaankaan käänny koska kirjastoja ei löydy. Lisää omalla koneellasi olevat kirjastot projektiin tämän ohjeen mukaan:

Kirjastojen liittäminen projektiin

Attachments