Last modified 4 years ago Last modified on 2013-01-18 12:03:45

JYU FAQ

Trac

Saako vasemman yläkulman logoa vaihdettua?

Kyllä. Adminit voivat laittaa kuvan paikoilleen, joten toimita haluamasi kuva osoitteeseen trac-tuki@…. Kuvan vierelle ei voi sijoittaa mitään tekstiä, joten jos haluat esimerkiksi tällä sivulla käytössä olevaan tyyliin tekstiä kuvan viereen, niin teksti on lisättävä itse kuvaan.

Oikean yläkulman "Watch This", mikä tämä on?

Joihinkin trac-ympäristöihin on otettu käyttöön Announcer-plugin, joka mahdollistaa tiettyjen wikisivujen tai tikettien tikettien seurannan. Tuo tarkoittaa siis sähköposti-ilmoituksia muutoksista.

Jos tuo on ympäristössä käytössä, niin tällä tavalla saa esimerkiksi tietyn wiki-sivun muutoksesta itselleen postia:

1) Kirjaudu ympäristöön.

2) Määritä Preferences -> General -> Email address (ja Full Name jos siltä tuntuu)

3) Välilehdeltä Preferences -> Subscriptions aktivoidaan "notify me when one of my watched wiki or tickets is updated". Tuo siis valitaan siitä alasvetovalikosta (ja katsotaan että edessä on "always") ja klikataan Add.

4) Mennään halutulle wikisivulle ja klikataan oikeasta yläkulmasta "Watch This".

Sen jälkeen pitäisi tulla meiliä muutoksista.

Kannattaa huomata, että vaikka nuo ovat käyttäjäkohtaisia asetuksia, niin ne eivät siirry trac-ympäristöstä toiseen.

SVN

Saako SVN:n SSH:n yli?

Ei enää. SSH:n käyttö lopetettiin lokakuussa 2011. SSH:ta käyttäneet repositoryt konvertoitiin HTTPS:ää käyttäviksi, joten osoitteesta ssh+svn://svn.cc.jyu.fi/srv/svn/jotain/ löytynyt repository löytyy nykyään rimpsulla https://svn.cc.jyu.fi/srv/svn/jotain/.

Saako SVN:n HTTPS:n yli?

Kyllä. Tämä on nykyään ainoa vaihtoehto.

Saako saman SVN-repositoryn sekä SSH:n yli että HTTPS:n yli?

Ei saa. Vain HTTPS on enää tuettuna.

Onko mahdollisuutta repositoryjen anonyymikäyttöön?

Kyllä, lukuoperaatiot (mm. anonyymi checkout) voidaan mahdollistaa HTTPS:n takana olevissa repositoryissa.

Repository tarjoaa sertifikaattia, voinko hyväksyä sen?

Kyllä. Osoite https://svn.cc.jyu.fi/ käyttää Terenan allekirjoittamaa sertifikaattia ja sen pitäisi löytyä kaikista yleisimmistä ohjelmistoista jo valmiina.

CVS

Saanko CVS-repositoryn?

Ei enää. Niiden käytöstä luovuttiin lokakuussa 2011. Vanhat käytöstä poistetut CVS-repositoryt ovat tallessa ja niitä voi kysellä osoitteesta trac-tuki@….