wiki:dreamspark
Last modified 2 years ago Last modified on 2015-04-01 16:47:28

Ohjeita DreamSpark:in käyttämiseen

Mikä DreamSpark ja mikä DreamSpark Premium?

DreamSpark Premium on yhteistyösopimus Microsoftin ja tiettyjen korkeakoulujen, mm. Jyväskylän yliopiston, välillä. Sopimuksen ansiosta opiskelijat voivat ladata ilmaiseksi opiskelukäyttöä varten ison osan Microsoftin ohjelmista, esimerkiksi Windows 8:n ja Visual Studion.

Microsoft ei tarjoa Office-paketteja maksutta, mutta Office 2013 Cutomer Preview on ilmaiseksi ladattava, täysiverinen Office: http://www.microsoft.com/office/preview/en.

Miten Dreamsparkiin saa tunnukset

Kaikki IT-tiedekunnan opiskelijat ovat oikeutettuja DreamSpark Premium tiliin. Kirjoita sähköpostia osoitteeseen pcsupport-ag@jyu.fi otsikolla Tarvitsen DreamSpark Premium tunnuksen, kerro että haluat DreamSpark Premium -tunnuksen Ohjelmointi 1 -kurssia varten, ja kerro @student.jyu.fi-päätteinen sähköpostiosoitteesi. Saat viestin, jossa on linkki tilin rekisteröimistä varten. Rekisteröidy ja ota tunnukset talteen.

Kirjautuminen palveluun

ISO-tiedostojen purkaminen

DreamSparkista ladatut tiedostot ovat ISO-tiedostoja (tiedoston pääte on .ISO).

Windows 8:lla ISO tiedosto muuttuu klikatessa levyasemaksi ja sieltä voi heti alkaa asentamaan.

Windows 7:ssä voit avata ISO-tiedoston esimerkiksi ilmaisella 7zip ohjelmistolla, ja suorittaa asennuksen suoraan paketista (testattu toimivaksi ainakin Visual Studio 2013:lla).

Vanhemmissa Windowseissa ISO-tiedostot voit "avata" esimerkiksi DeamonTools Lite ohjelmalla. Lataa ohjelma maksutta täältä. Purkaminen tai CD:lle/DVD:lle kirjoittaminen ei ole tarpeellista. Ohjeet (toimivat, joskin vähän vanhan oloiset) löydät suomenkielellä täältä.

Mitä DreamSparkista ladatuilla tuotteilla saa tehdä?

TODO: Tähän voisi joku päivittää ajankohtaiset tiedot...

DreamSpark muille opiskelijoille

Jos sinulla ei ole DreamSpark Premium-tunnuksia, niin voit silti ladata osan ohjelmista ilmaiseksi tavallisesta DreamSparkista: https://www.dreamspark.com/

Tunnukset voit luoda itse ilman mitään yliopiston tunnuksia. Kunhan muistat profiilia luodessasi valita oppilaitokseksi Jyväskylän yliopiston.

Hyvin perustelluista syistä voit saada myös DreamSpark Premium-tunnukset vaikket olisikaan IT-tiedekunnan opiskelija (täytyy liittyä opinnäytetyöhön, johon selkeästi tarvitset DreamSpark Premiumista löytyviä ohjelmia)

Muuta

Lisätietoja DreamSparkista antaa tarvittaessa Samir Aissa Baccouche (sakamiai[a]student.jyu.fi), Jyväskylän yliopiston Microsoft Student Partner (suomeksi, englanniksi, ranskaksi tai vaikkapa arabiaksi).

Attachments